Biology Logo

bgo.jpg (5417 bytes)

Prof. Dr. Bayram GÖÇMEN

Zoolog, Herpetolog, Protozoolog/Parazitolog,                 Doğa Fotoğrafçısı

| English Homepage | Anasayfa  | Yayınlar  | Diğer Akademik Faaliyetler  | Diğer Bilgiler  |

| KUZEY KIBRIS'IN KURBAĞA ve SÜRÜNGENLERİ DOĞA FOTOĞRAFÇILIĞI | DERSLER  |

  Siteiçi arama Webde arama Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın! Düğün olur bayram gelir Dostlar beni hatırlasın! Can kafeste durmaz uçar Dünya bir han, konan göçer Ay dolanır yıllar geçer Dostlar beni hatırlasın! Can bedenden ayrılacak Tütmez baca, yanmaz ocak Selam olsun kucak kucak Dostlar beni hatırlasın! Ne gelsem de, ne giderdim Günden güne arttı derdim Garip kalır yerim yurdum Dostlar beni hatırlasın! Açar, solar türlü çiçek Kimler gülmüş kim gülecek Murat yalan ölüm gerçek Dostlar beni hatırlasın! Gün ikindi akşam olur Gör ki başa neler gelir Veysel gider adı kalır Dostlar beni hatırlasın! (Aşık Veysel)

   

Lyciasalamandra antalyana gocmeni

Kişisel Bilgiler (Fotoğraflar)

Soyadı: GÖÇMEN
Adı : Bayram
Doğum Tarihi : Aralık 23, 1965
Doğum Yeri : Çanakkale (Kandu)-Leymosun/ Güney Kıbrıs
Milliyeti : Kıbrıslı Türk, Türk
E-posta: cypriensis@yahoo.com
Facebook: https://www.facebook.com/macrovipera
Instagram: https://www.instagram.com/macrovipera/
Twitter: https://twitter.com/En_GeReK
 
Özgeçmiş

23.12.1965'de Çanakkale (Kandu)-Limasol (Leymosun)/Kıbrıs'da doğdu. 1977 yılında Bostancı Fikri Karayel İlkokulu (Bostancı, Güzelyurt/ K.K.T.C.)'nu, 1980'de Güzelyurt Kurtuluş Ortaokulu'nu (şimdiki adıyla; Şehit Turgut Ortaokulu)  ve 1983'de Güzelyurt Kurtuluş Lisesi'ni (K.K.T.C) bitirdi.

1983'de Kayıtlandığı Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimamrlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde 1 yıl öğrenim gördü. 21.08.1985 tarihinde Askerlik hizmetini K.K.T.C.'de  tamamladı.

20.06.1989'da E. Ü. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nün Zooloji Anabilim Dalı'ndan 100 üzerinden 91 ortalama ile  Bölüm ve Fakülte Birincisi olarak mezun oldu.

06 Şubat 1991'de, Ekim 1990'da Ege Ünivesitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı'nca açılan Öğretim Elemanı kadro sınavını kazanarak Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

16.12.1991'de E. Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Zooloji Birimi'nde, "Sığır İşkembesinde Yaşayan Bazı Simbiyotik Siliyatların (Isotricha spp.) Morfolojik ve Sitolojik Yapıları" adlı  Yüksek Lisans Tezini tamamladı.

1996'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Vatandaşlığı yanında Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı oldu.

16.09.1996'da, E. Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Zooloji Birimi'nde, "İşkembe Siliyatları Epidinium Crawley, 1923 and Ophryoscolex Stein, 1858 (Ciliophora: Entodiniomorphida) Hakkında Morfolojik ve Taksonomik Araştırmalar" adlı   Doktora Tezi'ni tamamlayarak Doktor unvanını aldı.

01.12.1997'de Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı'nda "Yardımcı Doçent" olarak Öğretim Üyeliğine atandı.

13.11.2003'de "Üniversite Doçenti" unvanını aldı.

09.12.2003'de 3 yıl süreyle E.Ü. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü "Bölüm Başkan Yardımcılığı"'na atandı (2003-2006).

13.07.2004'de "Doçentlik Kadrosuna" atandı.

22.01.2009'da "Profesör Unvanını" aldı. Halen Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı'nda Profesör kadrosunda çalışmaktadır.

Yayınlanmış veya yayınlanma aşamasında olan 107'si yurtdışı (-69'u SCI/SCI-E'ce taranan dergide-), diğerleri yurtiçi olan toplam 169 bilimsel makale (-hemen hepsi uluslararası hakemli dergide-), Parazitoloji alanında 2 ders kitabı, Hayvan Fizyolojisi konusunda 1 ders kitabı, KKTC'nin Kurbağa ve Sürüngenleri hakkında 1 kitap, Omurgasız hayvan sistematiği ile ilgili 2 teksir, Omurgalılar Sistematiği konusunda 1 ders kitabı ve 1 Yardımcı ders kitabı, Omurgasızlar Biyolojisi hakkında 1 ders kitabı, 1 yardımcı ders kitabı,  Herpetoloji konusunda 1 ders kitabı,  Protozooloji (Ökaryotik Mikrobiyoloji) konusunda bir kitap, Kurbağa ve Sürüngenlerde Koksidiyoz ile ilgili 1 kitapta bölüm ve ayrıca 23'ü uluslararası  toplam 51 bildiri/poster sunumu mevcuttur.

Toplam 10 Yüksek Lisans Tezi ve 7 Doktora Tezi yönetmiştir. Tez hazırlama aşamasında olan 1 Doktora  ve 2 yüksek lisans öğrencisi mevcuttur.

Bugüne değin görevli olduğu Biyoloji Bölümü'nde Genel Parazitoloji / Parazitoloji, Omurgasız Sistematiği / Biyolojisi, Omurgalı Sistematiği / Biyolojisi, Herpetoloji, Hayvan Fizyolojisi, Genel Protozooloji, Genel Ekoloji, Bilim İngilizcesi I adlı lisans dersleri ile Protozooloji I, Protozooloji II, İşkembe Protozoonları, Amfibi ve Reptil Protozoonları, Biyologlar İçin Fotoğraf Tekniği gibi lisansüstü dersleri vermiştir. Ayrıca,  Turkiye Parazitoloji Derneği (TPD), Society of Protozoologists (Dünya Protozooloji Derneği) (SOP), The British Herpetological Society (İngiliz Herpetoloji Derneği) (BHS) ve Societas Europea Herpetologica (Avrupa Herpetoloji Derneği) (SEH) gibi uluslararası derneklerin üyesidir.

Bayram Göçmen ayrıca, pekçok ulusal ve uluslararası dergide Editör/ Yardımcı Editör/Yayın İnceleme Kurulu Üyeliği ve Raportörlük yapmaktadır [Turkiye Parazitoloji Dergisi (Acta Parasitologica Turcica) 'nde (Uluslararası indekslerce taranan dergi) Biyolojik konularda Editör/Müşterek Editor/Yayın İnceleme Kurulu Üyeliği ve hakemlik; North-Western Journal of Zoology ve Turkish Jounal of Zoology (SCI'ca taranan dergiler)'de Editör/Müşterek Editor/Yayın İnceleme Kurulu Üyeliği ve hakemlik; The Journal of Natural & Applied Sciences of Van Yüzüncüyil University'de hakemlik (Ulusal Hakemli Dergi) ve ayrıca Zootaxa, Animal Biology ve Microbial Ecology adlı SCI'ca taranan dergilerde raportörlük].

Değinilen başarı ve işlerin ötesinde, araştırıcının ismi/soyismi, çeşitli bilim dallarına katkılarından dolayı, bilim dünyası için yeni keşfedilmiş olan çeşitli taksonlara verilmiştir. Bunlar şunlardır:

[1] Protozooloji bilmine katkılarından dolayı, Hindistan'daki bir toprak solucanında yaşayan, bilim için yeni bir protozoon/sporozoon türüne (Nematocystis bayrami Mallik & Bandyopadhyay 2009),

[2] Zooloji'ye katkılarından dolayı Türkiye'de endemik bir örümcek türüne (Typhlonesticus gocmeni Ribera, Elverici, Kunt & Özkütük 2014),

[3] Zooloji'ye katkılarından dolayı Türkiye'ye endemik bir akrep türüne (Euscorpius gocmeni Tropea, Yağmur & Yeşilyurt 2014)

[4] Herpetoloji'ye katkılarından dolayı da bir kir kara semenderi ırkına (Lyciasalamandra antalyana gocmeni Akman & Godmann 2014).

[5] Herpetoloji'ye katkılarından dolayı da bir kir kara semenderi ırkına (Lyciasalamandra atifi bayrami Yıldız & Akman 2015).

[6] Entemoloji'ye katkılarından dolayı da bir tombul çekirge türüne (Bradyporus gocmeni Ünal 2017).

 

 

 

Bayram Göçmen? "Daha önce hiç duymadım!! Kimdir?"

Bu Web Sitesi 6 Ocak 1998'de kurulmuş ve içeriği en son 2 Şubat 2018'de güncellenmiştir.

Lyciasalamandra atifi bayrami

Turkish National Flag Great Chief M. Kemal Atatürk

Send E-Mail

cypriensis@yahoo.com

AdaMerOs Herptil

Leopard Geckos of the World

 North-Western Journal of Zoology

Nematocystis bayrami

Typhlonesticus gocmeni

Euscorpius gocmeni

Bradyporus (Callimenus) gocmeni

Photos

Yaş:24 in Uludağ-Bursa Bilimsel Gezisinde, 1989.

Yaş: 30 (Lapta, Girne KKTC'de Annem Ülfet'le birlikte)

yaş: 37 (+Sarı Kertenkele ile birlikte)

yaş: 37 (+Sarı Kertenkele ile birlikte)

Free counters!

©Bayram GÖÇMEN, Tüm hakları saklıdır.